Sari direct la conținut

Iohannis, o nouă ședință în criza COVID de la ora 13.00

HotNews.ro
Sedinta Iohannis, Foto: Presidency.ro
Sedinta Iohannis, Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, de la ora 13.00, o nouă ședință de evaluare a măsurilor luate în criza COVID-19, la care vor participa Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Raed Arafat și reprezentanți ai unor spitale.

Conform Administrației Prezidențiale, la ședință vor participa premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, col. Dr. Dan Corneci, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, dr. Emilian Imbri, lector la Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universității Politehnice București Elena Ovreiu.

Ședința a fost anunțată de Iohannis de marți seară, când spunea că discuțiile vor viza necesarul de echipamente din secțiile de terapie intensivă şi situația reţelelor electrice, în contextul incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț în care zece pacienți de la ATI au murit, iar un medic a suferit arsuri grave.

”Ştim că există numeroase probleme în acest domeniu, care impun rezolvarea lor cu prioritate. În condiţiile suprasolicitării din secţiile de terapie intensivă provocate de pandemie şi ale creşterii numărului de pacienţi în stare gravă, reţelele de suport pot fi depăşite, ceea ce creează riscul major al unor tragedii de genul celei de la Piatra Neamţ”, a declarat Iohannis.

El a cerut autorităţilor o analiză a situaţiei contractelor de service şi de mentenanţă pentru aparatura medicală.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro