Sari direct la conținut

Cîțu, la spectacolul-pilot ”Dineul cu proști”: Este un pas important în revenirea la normalitate. Cred că România e prima țară UE care face acest pas

HotNews.ro
Florin Citu , Foto: gov.ro
Florin Citu , Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a susținut sâmbătă că spectacolele-pilot organizate de ministerul Culturii și care permit participarea persoanelor vaccinate reprezintă un pas important în revenirea la normalitate, cometând că România ar fi prima țară europeană care face acest lucru.

”Vreau să le mulţumesc românilor pentru că împreună am trecut printr-un an dificil, împreună am purtat mască, împreună am păstrat distanţarea socială, împreună ne-am vaccinat, vreau să le mulţumesc că au înţeles că avem o campanie de vaccinare care continuă şi astăzi avem un număr record de persoane vaccinate, 120.000 de persoane vaccinate. Campania continuă, românii au înţeles că singura soluţie de ieşire din pandemie o reprezintă vaccinarea. (…) De a 1 iunie vor fi noi reglementări și urmează o nouă etapă de la 1 august. (…) Azi este un pas important în revenirea la normalitate. România este, cred, prima țară din UE care face acest pas datorită românilor care au înțeles să se vaccineze”, a declarat Cîțu, prezent sâmbătă la Teatrul Național București unde se joacă ”Dineul cu proști”.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a aprobat vineri lista cu evenimentele test/pilot în domeniul cultural. Potrivit hotărârii, se aprobă organizarea și desfășurarea a 4 evenimente în domeniul cultural conform anexei, în limita a maximum 70% din capacitatea spațiului.

Două dintre evenimente sunt organizate de Opera Națională București, iar celelalte două de Teatrul Național București și Opera Națională Română Cluj-Napoca. La evenimente participă persoane vaccinate sau care prezintă un test negativ, însă acestea sunt obligate să poarte mască.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro