Sari direct la conținut

Patru persoane au murit în urma furtunilor violente din România. Pagube în 22 de judeţe şi în municipiul București

HotNews.ro
Urmările furtunii din București, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Urmările furtunii din București, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Patru persoane au murit miercuri în România pe fondul vijeliilor puternice, anunță IGSU, care precizeză că s-au înregistrat pagube în 22 de județe și în municipiul București.

„53 de localităţi din 22 de judeţe (Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Tulcea) şi municipiul Bucureşti au fost afectate, în cursul zilei de ieri, de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Pompierii au depus eforturi pentru degajarea unor elemente de construcţie, 6 stâlpi şi nu mai puţin de 117 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri. Intervenţii prompte au fost efectuate şi pentru evacuarea apei din 1 anexă, 7 beciuri, 2 subsoluri de bloc şi 2 străzi. Ca urmare a acestor evenimente, 9 case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate”, a precizat IGSU, conform news.ro.

De asemenea, 4 persoane şi-au pierdut viaţa. Trei dintre acestea au fost lovite de fulger în judeţele Botoşani şi Caraş-Severin, în timp ce o altă persoană a murit după ce un copac a căzut peste autoturismul în care se afla, în judeţul Alba.

De asemenea, un alt incident a avut loc în judeţul Ilfov, unde un copac smuls de vânt a lovit un autoturism aflat în mers, iar o persoană a fost rănită, fiind transportată la spital.

„Aceste situaţii înregistrate la nivel naţional reprezintă dovada clară că fenomenele meteo periculoase nu trebuie ignorate, iar frecvenţa de manifestare a acestora s-a intensificat în ultima perioadă. Ţineţi cont de recomandările autorităţilor, respectaţi măsurile şi avertizările transmise prin sistemul RO-ALERT sau prin alte surse de informare. Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă se acţionează la timp şi se cunoaşte modul corect de reacţie. De aceea, este bine să fim informaţi dinainte asupra pericolelor cu care ne putem confrunta şi să ne însuşim măsurile de prevenire a eventualelor situaţii de urgenţă. Consultaţi ghidurile disponibile pe platforma naţională de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro/”, transmite IGSU.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro