Sari direct la conținut

Igor Dodon anunta modificarea componentei Consiliului Suprem de Securitate. Declaratiile semnate de mai multe localitati pantru Unirea cu Romania, pe agenda urmatoarei sedinte

HotNews.ro
Igor Dodon, Foto: Facebook / Igor Dodon
Igor Dodon, Foto: Facebook / Igor Dodon

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat ca saptamana viitoare va semna decretul de aprobare a unei noi componente a Cosiliului Suprem de Securitate (CSS) si, imediat dupa aprobare, va fi convocata o sedinta a Consiliului pe a carei ordine de zi se va regasi subiectul privind declaratiile semnate de mai multe localitati pentru Unirea cu Romania, scrie Deschide.md, potrivit News.ro.

In luna august anul 2017, dupa declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin persona non grata in Republica Moldova, Dodon a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Sedinta a fost insa bociotata de catre membrii Parlamentului si Guvernului: prim-ministrul Pavel Filip, speakerul Andrian Candu, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan si presedintele Comisiei securitate nationala, aparare si ordine publica a Parlamentului, Roman Botan. Din lipsa de cvorum, sedinta nu a avut loc, iar ulterior Dodon a anuntat ca daca acestia nu se vor prezenta la sedintele CSS, va fi obligat sa modifice componenta Consiliului, unde ei nu se vor mai regasi.

Zilele trecute, Dodon a dispus convocare Consiliului Suprem de Securitate drept reactie a semnarii de catre mai multe localitati a declaratiilor simbolice de Unire cu Romania cu prilejul Anului Centenarului si, pentru ca sedinta sa nu esueze din nou, a anuntat apoi modificarea componentei CSS.

Totusi, Pavel Filip a anuntat ca va participa la sedinta Consiliului Suprem de Securitate convocata de catre Igor Dodon, insa pentru a vorbi despre „aplicatiile militare care s-au intensificat in stanga Nistrului”. Si presedintele Parlamentului a anuntat ca va participa la sedita CSS, dar pentru a discuta problemele strigente din Republica Moldova, ci nu pe „cele simbolistice precum declaratiile de Unire”.

Potrivit legii, din componenta Consiliului Suprem de Securitate fac parte, din oficiu, Presedintele Parlamentului, Prim-ministrul, presedintele Comisiei securitate nationala, aparare si ordine publica a Parlamentului, ministrul apararii, ministrul afacerilor interne, directorul Serviciului de Informatii si Securitate, Procurorul General si guvernatorul Bancii Nationale a Moldovei.

Unirea pentru care militeaza o parte din cetatenii Republicii Moldova inseamna razboi civil, a declarat.joi, presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la postul de televiziune NTV Moldova, el sustinand ca va folosi toate caile legale pentru a nu permite lichidarea statalitatii Republicii Moldova.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro