Sari direct la conținut

VIDEO Activistele Pussy Riot care au pătruns pe teren în timpul finalei CM 2018, arestate imediat ce au ieșit din pușcărie

HotNews.ro
Activisti Pussy Riot, Foto: YouTube
Activisti Pussy Riot, Foto: YouTube

Poliția rusă le-a reținut din nou pe activistele grupului punk Pussy Riot care au pătruns pe teren în timpul finalei Campionatului Mondial de Fotbal. Cele patru au fost oprite de forțele de ordine chiar când părăseau penitenciarele unde și-au ispășit pedepsele, a comunicat grupul pe pagina sa de Facebook, potrivit Mediafax.

Motivul reținerii lor nu este clar.

Grupul susține că cele patru sunt acuzate că ar fi organizat evenimente publice fără aprobare. Astfel, riscă o amendă sau chiar condamnarea la încă 10 zile de închisoare.

O sursă guvernamentală rusă a confirmat reținerea lor, însă nu a precizat motivul acestei măsuri, informează site-ul agenției Tass.

Patru membre ale grupului feminist Pussy Riot au pătruns pe gazon în timpul finalei CM 2018 dintre Franţa şi Croaţia, îmbrăcate în uniforme de poliţie. Ele au vrut să atragă atenţia asupra situației regizorului ucrainean Oleg Sentsov, închis în Rusia pentru fapte de terorism. Sentsov este în greva foamei de aproape 80 de zile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro