Sari direct la conținut

Brazilia: Tribunalul electoral îi interzice lui Lula să candideze la alegerile prezidențiale

HotNews.ro
Luiz Ignacio Lula da Silva, Foto: Flickr/ Alexander Bonilla
Luiz Ignacio Lula da Silva, Foto: Flickr/ Alexander Bonilla

Tribunalul Superior Electoral al Braziliei a decis că fostul președinte Lula nu va putea să candideze pentru un al treilea mandat in alegerile din octombrie, la care e marele favorit deși este încarcerat, relatează AFP și Reuters.

După opt ore de deliberare, magistrații au invalidat cu o majoritate de 6 la 1 candidatura lui Luiz Inacio Lula da Silva, în vârstă de 72 de ani, care se află în închisoare din aprilie pentru corupție.

După luni de speculație, cea mai mare țară din America Latină vede lucrurile un pic mai clar în cea mai puțin predictibilă alegere electorală din istoria recentă și se întrevăd chiar remedii.

”Miza de astăzi este egalitatea tuturor cetățenilor în fața legii și a Constituției”, a spus judecătorul Og Fernandes în momentul în care l-a declarat pe Lula neeligibil.

Cel mai popular politician al Braziliei este condamnat la 12 ani de închisoare pentru corupție.

Partidul Muncitorilor al lui Lula a spus că va ”lupta prin toate mijloacele pentru a-i garanta candidatura la alegerile prezidențiale de pe 7 octombrie”, a anunțat vineri formațiunea după descalificarea fostului președinte.

”Îl vom apăra pe Lula în străzi, cu poporul, pentru că Lula este candidatul speranței”, arată un comunicat al Partidului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro