Sari direct la conținut

Peste un sfert dintre britanici spun că vor vota cu noul partid Brexit înființat de Farage

HotNews.ro
Nigel Farage, Foto: Hotnews
Nigel Farage, Foto: Hotnews

Nou partid Brexit, recent înfiinţat de politicianul eurosceptic Nigel Farage, pare pregătit pentru victorie în cazul în care Marea Britanie va participa la alegerile europarlamentare din mai, potrivit unui sondaj publicat miercuri de Yougov, transmite dpa, citată de Agerpres.

Conform sondajului, 27% dintre britanicii intervievaţi ar susţine Partidul Brexit, 22% Partidul Laburist şi 15% Partidul Conservator.

Urmează în continuare, în ierarhia preferinţei electoratului, Partidul Verde cu 10%, Democraţii Liberali cu 9% şi Partidul Independenţei din Regatul Unit (UKIP), fostul partid al lui Farage, cu 7%.

Farage, unul dintre liderii campaniei privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a lansat vineri Partidul Brexit și a anunțat că noua formațiune va candida la alegerile europarlamentare din luna mai.

Farage i-a acuzat pe parlamentari că au trădat decizia poporului britanic de a părăsi Blocul comunitar și a declarat că îi va face să le fie „frică de Dumnezeu”.

„Am văzut în ultimele câteva săptămâni trădarea cu bună știință a celui mai mare exercițiu democratic din istoria acestei națiuni”, a declarat Farage, care a acuzat Parlamentul, Guvernul și premierul că fac tot posibilul pentru a împiedica Brexit. „Putem câștiga aceste alegeri și putem să îi facem pe parlamentari să aibă din nou frică de Dumnezeu”, a adăugat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro