Sari direct la conținut

Nicolas Maduro declară că "lovitura de stat" condusă de liderii opoziţiei a fost înfrântă

HotNews.ro
Nicolas Maduro declară că "lovitura de stat" condusă de liderii opoziţiei a fost înfrântă

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că protestele conduse de liderii opoziției Juan Guaido și Leopoldo Lopez au echivalat cu o încercare de lovitură de stat, dar eforturile lor au fost înfrânte, transmite Mediafax citînd CNN.

„Vreau să vă felicit pentru atitudinea fermă, loială și curajoasă cu care ați condus înfrângerea grupului mic care a încercat să umple Venezuela cu violență”, a spus Maduro. „Factorii din aripa dreaptă a partidului terorist Voinţa Populară au condus lovitura de stat”, a spus el, referindu-se la partidul politic al lui Guaido și Lopez.

„Imperiul încearcă să atace și să răstoarne un guvern legitim care să înrobească Venezuela. Vreau să felicit Înaltul Comandament Militar pentru curajul de a apăra pacea”, a continuat Maduro.

Preşedintele venezuelan Nicolas Maduro a apărut marţi noapte la postul naţional de televiziune împreună cu ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino, prima apariţie publică după ce opoziţia a lansat în cursul zilei un apel la o revoltă militară, transmite Agerpres citînd Reuters.

În discursul său, Nicolas Maduro a anunţat că l-a numit din nou pe Gustavo Gonzalez Lopez la conducerea securităţii politice, SEBIN, fără să ofere detalii despre demiterea lui Manuel Cristopher Figuera din funcţia respectivă.

Anterior, secretarul de stat american Mike Pompeo, a declarat marţi pentru CNN că Washingtonul are informaţii că preşedintele Nicolas Maduro se pregătea să părăsească Venezuela „în această dimineață”, dar a fost oprit de către ruși, potrivit Mediafax.

„Am urmărit pe parcursul zilei, a trecut mult timp de când Maduro a fost văzut de cineva,” a spus Pompeo.

„A avut un avion pe pistă, a fost pregătit să plece în această dimineață, din câte am înțeles, iar rușii i-au indicat că ar trebui să rămână”, a afirmat Pompeo. Acesta a adăugat mai târziu: „Se îndrepta către Havana

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro