Sari direct la conținut

UPDATE ​Cutremur de 5,6 grade în Albania, cel mai puternic din ultimii 30 de ani / Cel puțin 49 de răniți

HotNews.ro
Seismograf, Foto: Wikipedia
Seismograf, Foto: Wikipedia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade s-a produs, sâmbătă, la aproximativ 30 de kilometri vest de capitala Albaniei, Tirana, potrivit datelor Institutului american de geofizică (USGS), transmite Reuters.

Localnicii au relatat că seismul s-a resimțit puternic la Tirana, oamenii ieșind speriați pe străzi.

„Toți vecinii au ieșit țipând. Mulțumim lui Dumnezeu că n-a durat mult, vreo 20 de secunde. A fost un coșmar la etajul 10. Nu-mi amintesc vreunul mai puternic de-atât”, a declarat pentru Reuters un pensionar pe nume Agim, în vârstă de 67 de ani.

Ministerul albanez al Apărării a anunțat că acesta a fost cel mai puternic cutremur produs în Albania în ultimii 30 de ani.

Institutul american de Geofizică a evaluat magnitudinea inițială a seismului la 5,6 grade, în timp ce Institutul albanez de Geoştiinţe a anunțat că acesta a înregistrat o magnitudine de 5,8 grade, fiind urmat 11 minute mai târziu de o replică de 5,3.

Potrivit presei locale, cel puțin 49 de oameni au ajuns la spital în Tirana, fiind tratați pentru răni suferite în urma cutremurului. O persoană din orașul Durres (vestul țării) și-ar fi rupt piciorul în timp ce fugea afară din clădire, iar alții din zonele rurale ar fi fost răniți după ce diferite obiecte sau cărămizi au căzut peste ei.

Din punct de vedere al pagubelor, presa a relatat că un bloc de apartamente din orașul Durres a fost grav avariat, iar o clădire veche din Tirana a fost evacuată după ce crăpături mari au apărut în pereții acesteia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro