Sari direct la conținut

Organizația Jihadul Islamic pune condiții pentru încetarea atacurilor cu rachete

HotNews.ro
Rachete trase in Israel din Fasia Gaza, Foto: Captura YouTube
Rachete trase in Israel din Fasia Gaza, Foto: Captura YouTube

Organizația Jihadul Islamic în Palestina a prezentat miercuri mai multe condiții pe care Israelul ar trebui să le respecte înaintea unei eventuale încetări a focului în Fâșia Gaza, informează Reuters, citat de Mediafax.

Condițiile au fost prezentate de către liderul organizației, Zeyad al-Nakhala, în cadrul unui interviu televizat. Jihadul Islamic cere, printre altele, ca Israelul să înceteze atacurile care vizează liderii grupării, să nu mai răspundă în forță față de protestele palestinienilor de la granița cu Fâșia Gaza, dar și măsuri legate de ridicarea blocadei israeliene asupra Fâșiei Gaza.

Zeyad al-Nakhala a mai declarat că dacă Israelul nu va respecta aceste condiții, gruparea sa nu ia în calcul încetarea conflictului actual. Confruntările au izbucnit după ce armata israeliană l-a asasinat pe Bahaa Abu al-Ata, unul dintre liderii organizaţiei Jihadul Islamic.

Peste 190 de rachete au fost lansate de grupuri islamiste palestiniene spre Israel. Serviciul medical Magen David Adom a anunţat că 46 de israelieni au primit îngrijiri medicale de la iniţierea confruntărilor militare.

Aviaţia militară israeliană a atacat obiective din Fâşia Gaza. Cel puţin 23 de palestinieni, inclusiv membri ai grupurilor islamiste, au fost ucişi în urma confruntărilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro