Sari direct la conținut

Viața în carantină cu 10 copii: „Dacă Dumnezeu vrea am mai dori să avem unul sau doi”

HotNews.ro
Viața în carantină cu 10 copii: „Dacă Dumnezeu vrea am mai dori să avem unul sau doi”

Când fostul campion mondial la canoe Márton Joób și logodnica sa Dora s-au căsătorit plănuiau să aibă șase copii. Până acum au zece cu încă unul pe drum iar cu țara învecinată aflată în carantină îngrijirea lor a devenit un job cu normă întreagă, uneori cu consecințe neprevăzute, relatează Reuters.​

„Credem că totul este în regulă și că frigiderul este plin iar apoi, 2-3 zile mai târziu, îl deschidem și e aproape gol”, spune Márton, în vârstă de 37 de ani.

Familia se descurcă folosind două frigidere și un congelator mare iar pentru transportul în jurul locuinței lor din orașul Szeged folosesc un microbus cu 17 locuri.

Dar cea mai mare provocare rămâne homeschooling-ul.

Șase dintre copiii cu vârste între 15 ani și doar 14 luni învață acasă de săptămâni întregi și toți au teme care trebuie coordonate, terminate și predate la timp.

Carantina i-a învățat pe copii să se bazeze mai mult pe ei și să coopereze mai entuziast când vine vorba de ajutatul cu curățenia prin casă, jucatul împreună în grupuri mai mici și strângerea jucăriilor, făcând familia să devină mai apropiată și să le întărească valorile creștine, potrivit lui Márton.

„Virusul a schimbat multe lucruri…ne-a mai încetinit puțin”, a declarat acesta, un triplu campion mondial la canoe sprint între 2003 și 2007.

„Deși trăim într-o perioadă îngrijorătoare, să îi vedem pe copii în jurul nostru ne oferă multă speranță și dacă Dumnezeu vrea am mai dori să avem unul sau doi”, a mai spus fostul campion olimpic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro