Sari direct la conținut

VIDEO Polițiștii olandezi au destructurat cel mai mare laborator de cocaină descoperit vreodată în țară

HotNews.ro
Captura de cocaina, Foto: Profimedia Images
Captura de cocaina, Foto: Profimedia Images

Poliția olandeză a anunțat marți că a destructurat cel mai mare laborator de producere a cocainei descoperit vreodată în țară, acesta fiind ascuns într-un fost centru de echitație dintr-o zonă rurală din nord-estul țării, relatează AFP și Dutch Review.

Cel puțin 17 persoane, majoritatea columbieni dar și trei olandezi și un turc, au fost arestați în timpul operațiunii de vineri.

„Acesta este cel mai mare laborator de cocaină descoperit vreodată în Olanda”, a declarat șeful poliției, Andre van Rijn.

„Dat fiind numărul persoanelor care au lucrat acolo, clădirea, dimensiunea, organizarea și echipamentul, estimăm că între 150 și 200 de kilograme de cocaină puteau fi produse zilnic”, a anunțat poliția într-un comunicat.

O asemenea cantitate ar fi vândută pe piața neagră cu aproximativ 4,5-6 milioane de euro.

Pe lângă zecile de mii de litri de substanțe chimice folosite pentru producerea drogului și echipamente, poliția a confiscat și 120 de tone de „echipament de transport” în orașul Apeldoorn din centrul țării, majoritatea fiind haine impregnate cu cocaină care urmau să fie „spălate” în laborator pentru a extrage drogul.

Olanda este considerată drept un punct major de intrare a drogurilor în Europa și depune eforturi pentru a combate traficul, în special în portul Rotterdam, cel mai mare din Europa.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro