Sari direct la conținut

Ambasada Chinei din Lisabona elimină o cameră de supraveghere după protestele locuitorilor

HotNews.ro
Camera de supraveghere, Foto: DreamsTime
Camera de supraveghere, Foto: DreamsTime

Camerele de supraveghere instalate la Ambasada Chinei din capitala Portugaliei, Lisabona, au fost îndepărtate sau repoziționate joi, după ce rezidenții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o „încălcare flagrantă a vieții private”, potrivit Reuters.

Trei camere mari de supraveghere la 360 de grade au fost instalate în jurul secției consulare în urmă cu două luni, a declarat în decembrie pentru Reuters un rezident care a dorit să-și păstreze anonimatul, spunând că era îngrijorat că acestea ar putea filma clădirile de apartamente și drumurile publice.

Alți cinci rezidenți cu care Reuters a vorbit în această lună au declarat, de asemenea, că sunt îngrijorați că aceste camere ar putea filma clădirile de apartamente.

Ministerul portughez de Externe a declarat miercuri că a cerut autorităților relevante să evalueze dacă camerele de supraveghere respectă normele.

Legislația portugheză prevede că videocamerele de supraveghere nu pot fi îndreptate spre proprietăți sau drumuri publice și trebuie „să capteze doar ceea ce este strict necesar pentru a acoperi accesul la proprietate”.

Comisia Națională pentru Protecția Datelor din Portugalia (CNPD) a declarat pe 27 decembrie că va lua legătura cu ambasada pentru a clarifica situația.

Joi, la scurt timp după ce Reuters a raportat plângerile, o cameră a fost îndepărtată, iar celelalte două nu mai erau orientate spre exteriorul ambasadei.

Nu a fost imediat clar dacă această mutare a avut legătură cu plângerile sau cu vreo intervenție a autorităților portugheze.

Ambasada nu a răspuns la solicitările de comentarii.

foto: Dreamstime

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro