Sari direct la conținut

„Cei mai buni soldați sunt în Gaza”, afirmă șeful armatei israeliene / Operațiunea terestră continuă cu mai multă intensitate

HotNews.ro
Generalul-locotenent Herzi Halevi (centru), Foto: IDF / UPI / Profimedia
Generalul-locotenent Herzi Halevi (centru), Foto: IDF / UPI / Profimedia

Șeful armatei israeliene a declarat că obiectivele războiului împotriva Hamas „necesită o operațiune terestră” în Gaza, potrivit Sky News.

Într-o declarație publicată de IDF, șeful Statului Major israelian, Herzi Halevi, a declarat că „cei mai buni soldați operează acum în Gaza”.

„Pentru a expune și distruge inamicul, nu există altă cale decât să intrăm cu forța pe teritoriul său. Această acțiune servește tuturor scopurilor războiului”, a spus el.

El a adăugat că cei de pe teren sunt susținuți de „focuri precise și puternice”, iar toți cei implicați în operațiunile continue sunt bine pregătiți și antrenați eficient.

IDF este „pregătit pentru orice scenariu posibil” în cazul unei escaladări regionale – în special la granița de nord cu Libanul, unde se află baza grupului militant Hezbollah, a adăugat el.

Războiul împotriva Hamas a „intrat într-o nouă fază”

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant anunţă sâmbătă că războiul împotriva Hamas a „intrat într-o nouă fază”, după o noapte de bombardamente intense şi unei incursiuni a armatei în Fâşia Gaza, relatează AFP.

„Am intrat într-o nouă fază în război. Ieri (vineri), pământul a tremurat la Gaza”, declară Yoav Gallant într-o înregistrare video publicată de serviciul său de presă.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, anunţa anterior că ofensiva Tsahalului este abia „doar la început”.

„Forţele Tsahalului au intrat în (Fâşia) Gaza şi şi-au lărgit operaţiunile”, anunţa el.

Sâmbătă, armata israeliană a bombardat neîncetat Fâşia Gaza, după o noapte de atacuri aeriene intense, care au distrus sute de clădiri, potrivit salvatorilor, la trei săptămâni de la începutul unui război declanşat de un atac Hamas la 7 octombrie, cel mai sângeros din istoria Israelului.

În cea de-a 22-a zi războiului, care s-a soldat cu mii de morţi, enclava palestiniană, asediată de Israel şi în care se înghesuie 2,4 milioane de palestinieni privaţi de toate, este tăiată de lume în prezent, după oprirea telecomunicaţiilor şi Internetului.

Avertisment pentru plestinieni

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a lansat un „apel urgent” către cetățenii din nordul Fâșiei Gaza și din orașul Gaza să se mute „imediat” spre sud, potrivit BBC.

Într-o postare pe X, Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a spus că aceștia vor putea să se întoarcă la casele lor atunci când „ostilitățile intense se vor încheia”.

El a mai spus că Hamas le pune viețile în pericol prin plasarea de arme în zonele civile și că Israelul nu va uita atacurile brutale ale grupului din 7 octombrie.„Fereastra în care puteți acționa se închide”, avertizează Hagari.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro