Sari direct la conținut

VIDEO Un bărbat înarmat care a luat ostatici într-un bar din Olanda a fost arestat, după o desfășurare impresionantă de forțe de ordine

HotNews.ro
Un bărbat care a luat ostatici într-un bar din orașul olandez Ede a fost arestat de către polițiști, Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia
Un bărbat care a luat ostatici într-un bar din orașul olandez Ede a fost arestat de către polițiști, Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Desfășurare masivă de forțe în orașul olandez Ede, unde mai multe persoane au fost luate ostatice sâmbătă dimineața, iar casele din zonă au fost evacuate, a anunțat poliția, informează Reuters. Potrivit De Telegraaf, un bărbat ar fi intrat într-un bar cu arme și explozibili și ar fi amenințat că va arunca localul în aer. Toate persoanele au fost eliberate, iar un bărbat a fost arestat. Poliția a refuzat să dea mai multe detalii pentru moment.

15:00 Patru persoane au fost luat ostatice, potrivit primarului orașului Ede, citat de presa olandeză.

Potrivit procuraturii, suspectul avea asupra sa cuțite. El a fost condamnat anterior pentru amenințare.

13:50Doi bărbați, dintre care unul purta o cagulă, au ieșit din club, a relatat agenția de presă ANP, citată de Reuters.

Unul dintre ei a fost încătușat de poliție, a precizat agenția.

„Ultimul ostatic tocmai a fost eliberat. O persoană a fost arestată”, se arată într-un comunicat al poliției. „Nu putem împărtăși mai multe informații în acest moment”.

12:43Poliția a declarat că trei ostatici au fost eliberați, dar a adăugat că situația este încă în desfășurare, transmite Reuters.

Un reporter al postului de televiziune NOS a declarat că la fața locului se află un robot, precum și echipe de geniști și polițiști în echipament de protecție.

Nu există niciun indiciu privind un motiv terorist, a precizat poliția.

Mai multe unități speciale de poliție au fost desfășurate la fața locului, o clădire din centrul orașului, a precizat poliția într-o declarație postată pe rețelele de socializare.

Polițiștii au adăugat că 150 de locuințe au fost evacuate din orașul aflat la aproximativ 75 de km de Amsterdam, iar oamenii au fost rugați să stea departe de zonă.

Oamenii erau ținuți ostatici în barul Petticoat de un bărbat înarmat, care avea și explozibili, a relatat ziarul național De Telegraaf, citând mai multe surse anonime.

Patronul pub-ului a confirmat pentru publicația olandeză că angajații săi sunt în prezent ținuți ostatici. Potrivit proprietarului, nu a fost vorba de niciun conflict între salariați și alte persoane.

Nu circulă niciun tren în zonă din cauza desfășurării poliției, care a intervenit de urgență cu echipe specializate și cu unitatea mobilă. De asemenea, a fost trimis un negociator la fața locului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro