Sari direct la conținut

Soția soldatului american arestat în Rusia, dezvăluiri despre călătoria militarului

HotNews.ro
Soldat american, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia Images
Soldat american, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia Images

​Soția soldatului american, Gordon Black, care a fost reținut pentru furt în Rusia, a declarat că acesta a călătorit acolo pentru că avea o aventură extraconjugală și nu este implicat în „intrigi geopolitice”, relatează NBC News. Pe de altă parte, mama militarului american a crezut că totul i-a fost înscenat fiului ei chiar de femeia cu care se întâlnea în Vladivostok.

Megan Black a declarat că deplasarea soțului ei în Rusia nu a fost prudentă, dar pur și simplu a făcut-o pentru că avea o aventură extraconjugală cu femeia din Vladivostok.

Megan Black se află în proces de divorț de soțul ei și a cerut autorităților ruse, prin intermediul unei declarații a avocatului ei, Brett Pritchard, să îl elibereze pentru că are o fiică în vârstă de 6 ani.

Ea a declarat că nu a știut nimic despre călătoria lui la Vladivostok, în estul Rusiei, până când un oficial al armatei a contactat-o pentru a-i cere informații despre ceea ce la început a fost o anchetă privind o persoană dispărută, și a aflat detaliile călătoriei abia după ce NBC News a publicat luni detalii despre reținerea soldatului.

„Dorința doamnei Black este ca soțul ei să obțină o rezolvare promptă și echitabilă a situației sale juridice actuale și să poată asigura eliberarea sa cât mai curând posibil”, se arată în declarația avocatului lui Megan Black, adăugând că situația a creat o „suferință substanțială” pentru fiica cuplului.

Avocatul a explicat că Megan Black a intentat divorțul în iulie 2022. Cuplul era împreună de nouă ani. Cei doi se cunoșteau din 2014 și s-au căsătorit în Belton, Texas, la nord de Austin, după ce Black a fost staționat la Fort Cavazos, din apropiere.

Brett Pritchard a explicat că reținerea bărbatului în Rusia amână procedura de divorț la instanța din Texas.

Miercuri, mama lui Black, Melody Jones, a declarat pentru NBC News că a crezut că fiului ei i-a fost înscenat totul și „ademenit” în Rusia, de unde era staționat în Coreea de Sud, de către o femeie pe care a numit-o Aleksandra Vashchuk.

Black a fost acuzat de furt de la un cetățean rus, cauzându-i daune grave”. Militarul va fi reținut până pe data de 2 iulie, a decis un tribunal din Vladivostok.

Biroul Ministerului rus de Externe din Vladivostok a mai spus că detenția lui Black nu are nicio legătură cu politica sau spionajul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro