Sari direct la conținut

Orban spune că premierul Cîțu nu i-a spus că a fost arestat în SUA. „Un astfel de episod nu poți să-l ții ascuns. El ar fi trebuit să facă publică informația”

HotNews.ro
Ludovic Orban, Foto: Agerpres
Ludovic Orban, Foto: Agerpres

​​Ludovic Orban susține că Florin Cîțu nu i-a spus că a făcut două zile de închisoare în SUA, iar dacă i-ar fi zis l-ar fi sfătuit să facă publică această informație. Liderul PNL a respins acuzațiile susținătorilor premierului în competiția internă, afirmând că informațiile nu au fost dezvăluite de el sau de apropiații săi.

„Nu mi-a comunicat în discuțiile interpersonale acest episod din viața lui. (…) În discuțiile pe care le-am cu colegii mei i-am întrebat dacă există ceva pe care pot fi atacați sau vreo faptă care să-i vulnerabilizeze. Nici de la florin Cîțu, nici în procedurile legale ( de verificare a ministrilor – n.r. ) nu mi-a fost adusă la cunoștință această informație. Dacă mi-ar fi spus lucrul ăsta, i-aș fi spus s facă publică această informație.Un astfel de episod nu poți să-l ții ascuns (…) E o minciună prin omisiune, adică nu m-a informat corect”, a spus Orban la B1.

Șeful PNL negat că el ar fi sursa scandalului și a afirmat că informația ar fi trebuit să fie făcută publică de premier.

„Dacă e supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el. Cea mai bună cale este să mărturisești. Probabilitatea să apară e uriașă. Eu când am auzit, am dat două telefoane am intrat pe site. Orice cetățean de pe planeta asta intră pe site-ul respectiv si bagă numele Florin Vasile Cîțu apar informațiile astea. E o formă penibilă de a încerca să-l faci vinovat pe președintele partidului. În curând or să zică că eu sunt vinovat că Florin Cîțu a fost prins băut la volan”, a mai spus Orban.

Premierul a recunoscut miercuri că a făcut două zile de închisoare în SUA, la începutul anilor 2000, după ce a fost prins băut la volan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro