Sari direct la conținut

Moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei a fost respinsă/ Trei deputați PSD și un liberal au votat pentru demiterea lui Popescu

HotNews.ro
Virgil Popescu selfie, Foto: Facebook / Virgil Popescu
Virgil Popescu selfie, Foto: Facebook / Virgil Popescu

Camera Deputaților a respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu cu 190 împotrivă, 98 voturi pentru şi 4 abţineri. Trei deputați PSD și unul de la PNL au votat pentru demiterea ministrului Energiei. Dezbaterea moțiunii a fost sistată din cauza incidentului în care au fost implicaţi Virgil Popescu şi liderul AUR, George Simion.

Cei trei deputați PSD care au votat pentru moțiunea de cenzură sunt: Dumitru Coarnă, Daniel Ghiță și Laurențiu Țepeluș (toți PSD) și Nicolae Laurențiu Cazan (PNL).

Deputatul PNL Nicolae Laurențiu Cazan a anunțat printr-o scrisoare către Secretariatul General al Camerei Deputaților că a votat din greșeală pentru moțiune.

Moţiunea simplă a fost iniţiată de 51 de deputaţi USR şi e intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. USR i-a reproșat lui Virgil Popescu că nu a reușit să gestioneze criza facturilor la energie care s-a transformat într-un „dezastru”.

Semnatarii îl acuză pe Virgil Popescu de faptul că „a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenţi cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe «săptămâna viitoare» decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro