Sari direct la conținut

După petrecerea cu înjurături a tineretului liberal, secretarul general al TNL, Octavian Oprea, a fost demis

HotNews.ro
TNL, Foto: Tineretul Național Liberal
TNL, Foto: Tineretul Național Liberal

Secretarul general al TNL, Octavian Oprea, a fost demis din funcție. Totodată, acesta a fost eliberat și din funcția de subsecretar de stat de la Autoritatea pentru Digitalizarea României. Președintele TNL, Mara Mareș a confirmat informația printr-un comunicat de presă.

„Urmare a evenimentelor petrecute la Școala de vară a Tineretului Național Liberal, în urma analizarii materialelor video și a discutiilor avute cu mai multe persoane prezente, a fost clarificat modul în care acest incident regretabil s-a produs și s-au stabilit rolurile participanților în respectivul eveniment.

Cu efect imediat, urmează ca Secretarul General, domnul Octavian Oprea, să își prezinte demisia din toate funcțiile deținute.

Tineretul Național Liberal militează pentru respectarea valorilor morale, pentru pluralism politic, toleranță și incluziune, respectă libertatea de exprimare exercitată cu bun simț, iar astfel de incidente regretabile nu reflectă viziunea, misiunea ori programele organizației”, a anunțat Mara Mareș printr-un comunicat de presă.

În urmă cu o săptămână, la școala de vara a organizației de tineret a PNL, la petrecerea care a urmat dezbaterilor mai mulți liberali au scandat ”m..e PSD” . După apariția imaginilor în spațiul public, liderul TNL, Mara Mareş, și-a cerut scuze în numele organizaţiei „pentru aceste comportamente inacceptabile”.

Limbajul tinerilor liberali a fost mult mai colorat decât a apărut inițial în presă. Noi înregistrări de la petrecerea TNL de la mare au apărut marți, și arată că aceștia s-au distrat înjurând și scandând jigniri la adresa PSD.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro