Sari direct la conținut

Rusia aduce întăriri pentru Flota Mării Negre din Crimeea: numărul delfinilor de luptă s-a dublat

HotNews.ro
Delfini cu bot gros, Foto: Shutterstock
Delfini cu bot gros, Foto: Shutterstock

Rusia aproape că și-a dublat țarcurile plutitoare pentru mamifere din Sevastopol, potrivit oficialilor britanici din domeniul apărării, și este „foarte probabil” să conțină delfini dresați pentru contracararea scafandrilor ucraineni.

Rusia aproape că a dublat numărul de țarcuri plutitoare pentru mamifere, despre care se crede că ar conține delfini dresați, potrivit evaluării britanice de vineri.

Marina rusă, care folosește de asemenea balene Beluga și foci pentru misiuni în apele arctice, a investit masiv în baza principală a Flotei sale din Marea Neagră de la Sevastopol începând din vara anului trecut.

Aceasta include cel puțin patru straturi de plase și bariere la intrarea în port. În ultimele săptămâni, este foarte probabil ca aceste apărări să fi fost, de asemenea, sporite de un număr mare de mamifere marine antrenate.

Imaginile prezentate de Ministerul britanic al Apărării arată că numărul de adăposturi plutitoare pentru mamifere în port s-a dublat, unde sunt ținuți foarte probabil delfini cu bot gros.

Ministerul britanic al Apărării crede că mamiferele sunt antrenate pentru a contracara scafandrii inamici.

Urmărește ultimele evoluții din a 485-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro