Sari direct la conținut

Rusia a confirmat moartea unui nou ofițer superior rus, Vladimir Zavadski

HotNews.ro
Vladimir Zavadski alături de Vladimir Putin, Foto: Sergei KARPUKHIN / AFP / Profimedia
Vladimir Zavadski alături de Vladimir Putin, Foto: Sergei KARPUKHIN / AFP / Profimedia

Rusia a confirmat moartea generalului-maior Vladimir Zavadski în războiul din Ucraina. Acesta a murit după explozia unei mine, relatează Ukrainska Pravda, citând un site rusesc de știri.

Moartea lui Zavadski a fost raportată pentru prima dată pe rețeaua de socializare Vkontakte de o organizație de absolvenți ai unei școli militare din Moscova. Mesajul susține că Zavadski a murit pe 28 noiembrie, relatează Ukrainska Pravda.

General-maior a fost comandantul adjunct al Corpului 14 al Armatei Federației Ruse.

Zavadski ar fi fost aruncat în aer de o mină în spatele liniei frontului. Ancheta asupra morții sale are în vedere teoria conform căreia el a declanșat o mină care fusese pusă de o unitate rusă din apropiere pentru a contracara grupurile ucrainene de recunoaștere și sabotaj. În același timp, se încearcă atribuirea morții lui Zavadski unei lovituri de artilerie a forțelor armate ucrainene.

Potrivit iStories, acesta este al 12-lea anunț al morții unui ofițer superior al Forțelor Armate Ruse în Ucraina. Rusia a confirmat decesele a doar șapte dintre aceștia, inclusisiv a lui Zavadski.

Ukrainska Pravda spune că ofițerul cu cel mai înalt grad al Forțelor Armate Ruse care a fost ucis în războiul din Ucraina este generalul-locotenent Oleg Țokov, comandantul adjunct al Districtului Militar de Sud al Rusiei. El a fost ucis în vară la Berdiansk.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro