Sari direct la conținut

Dmitri Rogozin, taxat imediat după ce l-a comparat pe Lloyd Austin cu o maimuță: „Nu uita să îți aduci scutecele blindate”

HotNews.ro
Dmitri Rogozin, Foto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia
Dmitri Rogozin, Foto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

Fostul șef al agenției spațiale a Rusiei, senator al regiunii Zaporojie, Dmitri Rogozin, l-a comparat pe secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, cu o maimuță într-o postare pe rețeaua de socializare X. Astronautul american Scott Kelly l-a taxat imediat pe politicianul rus.

Rogozin a publicat pe X două fotografii: una cu exploratorul italian Attilio Gatti cu doi pigmei angajați și o gorilă în Congo, iar cealaltă îl arată pe Austin alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski și de ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov.

„Înainte de a se îmbolnăvi, secretarul american al Apărării Lloyd Austin adora să se fotografieze cu pigmei”, a scris Rogozin alături de cele două poze.

Postarea a strâns mai multe critici din partea internauților, în timp ce mesajul a fost etichetat drept rasist.

Rogozin a primit o replică acidă din partea astronautului american Scott Kelly, fratele senatorului democrat Mark Kelly.

„Dimon, având în vedere că ești, de fapt, un nazist, rasismul tău dezgustător nu este deosebit de surprinzător. Ești pur și simplu gelos pe un general adevărat, cu experiență reală de luptă, pentru că tu ești un soldat fals cu medalii false. Când te vei întoarce în Ucraina pentru a te juca din nou de-a soldații? Nu uita să îți aduci scutecele blindate”, a scris Scott Kelly pe X.

​Dmitri Rogozin, fostul şef al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos şi figură naţionalistă, a fost numit senator al regiunii Zaporijie în septembrie 2023.

Demis de la conducerea Roscosmos în iulie 2022, Rogozin conducea de atunci un grup de consilieri militari care acorda asistenţă forţelor separatiste pro-ruse din Ucraina. În decembrie 2022, a fost rănit într-o lovitură ucraineană asupra oraşului Doneţk.

Rogozin este şi un critic al Occidentului, cunoscut pentru diatribele sale împotriva inamicilor Rusiei.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro