Sari direct la conținut

Coronavirus în România: Femeia internată la Timișoara, retestată pozitiv / 42 de persoane sunt în carantină, peste 9.000 sunt izolate la domiciliu

HotNews.ro
Informare coronavirus, Foto: Ministerul Sanatatii
Informare coronavirus, Foto: Ministerul Sanatatii

Tânărul din Gorj, infectat cu coronavirus și declarat vindecat de medici, nu va fi externat luni din spital. Pacienta internată la Timișoara a fost supusă unui nou test în cursul acestei zile. Rezultatul testului a fost pozitiv. Astfel, femeia va rămâne sub monitorizare medicală, internată în spital, fără a intra în contact cu alți pacienți, iar teste similare vor fi refăcute periodic pentru a verifica evoluția stării sale de sănătate. În acest moment, 42 de persoane se află în carantină, iar 9.012 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Cele mai importante informații din România, LIVETEXT pe HotNews.ro:

20.20 Conducerea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a decis ca activitatea didactică să aibă loc doar online în perioada 3 – 15 martie, ca măsură de reducere a riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus, informează Mediafax.

Reprezentanții universității clujene susțin că aplicarea acestei măsuri este necesară deoarece prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanțul infecției, nivelul de contagiozitate fiind crescut chiar și în absența manifestărilor clinice.

UMF Cluj-Napoca are aproape 7.000 de studenți la nivel licență, masterat și doctorat din care peste 2.000 sunt străini.

19.01 Turiştii care vor să îşi anuleze vacanţele pe care le aveau plătite în zonele care nu se află în carantină, pe fondul epidemiei de coronavirus, nu îşi vor primi banii înapoi şi trebuie să respecte prevederile contractuale, spune preşedintele Eurolines Romania, Dragoș Anastasiu.

18.51 Raed Arafat: Dacă vom ajunge la scenariul din Italia, cazurile ușoare de coronavirus vor fi tratate acasă

17.40 O femeie din Slatina este căutată de Poliție după ce a plecat spre Italia, deși era autoizolată

17.25 Un număr de cinci persoane din Prahova au fost depistate, luni, că nu au respectat măsura autoizolării la domiciliu, fiind sesizată Poliția. Una dintre persoane ar fi fost implicat într-un accident de circulație, scrie Mediafax

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Dan Ioniță, a anunțat că mai multe persoane din zona Cerașu și Iordăcheanu nu au respectat măsura autoizolării la domiciliu. Aceștia fac parte din familii diferite și au venit din zona Lombardia. Este vorba despre cinci persoane, a afirmat Ioniță, care a adăugat că a fost sesizată Poliția.

„Au fost depistați pe raza localității de domiciliu. Persoanele sunt asimptomatice. Sunt cinci persoane în total. Este infracțiune”, a transmis Dan Ioniță. El a făcut apel la calm și la menținerea măsurilor de autoizolare.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că una dintre persoanele respective ar fi fost implicată într-un accident produs la Cerașu, duminică.

16.57 Zonele în cazul cărora se instituie carantina instituționalizată pentru românii care se întorc în țară

16.28 Pacienta internată la Timișoara a fost supusă unui nou test în cursul acestei zile. Rezultatul testului a fost pozitiv. Astfel, femeia va rămâne sub monitorizare medicală, internată în spital, fără a intra în contact cu alți pacienți, iar teste similare vor fi refăcute periodic pentru a verifica evoluția stării sale de sănătate.

În acest moment, 42 de persoane se află în carantină, iar 9012 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

13.41 Conform datelor furnizate Ministerului Sănătății, până în prezent, în cele 5 centre de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj Napoca, Constanța și Iași au fost lucrate 473 de teste pentru COVID-19. Dintre acestea doar 3 teste au avut rezultat pozitiv, care au fost anunțate în cursul zilelor trecute. Astăzi, 2 martie 2020, in cele 5 centre sunt în lucru alte 13 teste.

12.13 Un copil de trei ani din Galați a fost internat duminică noaptea la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș după ce a făcut febră. Potrivit autorităților, părinții copilului se aflau în izolare acasă după ce au revenit din Italia. Copilul nu a călătorit în Italia și a făcut febră după ce părinții săi au revenit acasă. El a fost luat cu ambulanța ISU dotată cu izoletă.

10:05 Cei doi pacienți infectați cu virusul COVID-19 (coronavirus) sunt internați în continuare la Cluj-Napoca, respectiv Timișoara, iar starea lor este bună, fără febră.

10.0052 de persoane sunt în carantină în acest moment din cauza virusului, iar 8.167 sunt izolate și monitorizate la domiciliu.

09.53 Un bebeluș de opt luni și mama lui, care a venit recent din Italia, au fost izolați în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, copilul fiind suspect de infecție cu noul coronavirus.

––––

„Este negativ, urmează sa fie externat, dar tocmai asta discutăm că nu se poate întoarce în rândul familiei. Aceasta este izolată și aceștia pot să dezvolte simptome în 14 zile. Trebuie să găsim o soluție pentru el, să rămână într-un loc. Este sănătos, va rămâne la spital sau la Gorj, la un hotel, dar nu în familie”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

​Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului, starea lor fiind staționară, potrivit ultimei comunicări a Ministerului Sănătății. În acest moment, la nivel național, sunt 52 de persoane în carantină și 8.085 de persoane în izolare la domiciliu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro