Sari direct la conținut

Un mic oraș olandez se luptă cu gigantul tehnologic Twitter pentru a elimina mesajele conspiraționiste despre o rețea satanistă de pedofilie

HotNews.ro
Twitter, Foto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com
Twitter, Foto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com

Un mic oraș olandez a dat în judecată Twitter pentru a cere gigantului să retragă toate mesajele referitoare la o presupusă rețea de pedofili care îl venerează pe Satana care ar fi fost activă în oraș în anii 1980, potrivit Reuters.

Bodegraven-Reeuwijk, un oraș de aproximativ 35.000 de locuitori din centrul Tărilor de Jos, a fost în centrul teoriilor conspirației pe rețelele de socializare începând cu anul 2020, când trei bărbați au început să răspândească zvonuri despre abuzuri și uciderea unor copii care, potrivit acestora, ar fi avut loc în oraș în anii 1980.

Principalul instigator al poveștilor cu pedofili care îl venerează pe Satana a declarat că a fost martor în copilărie la abuzurile comise de un grup de persoane din Bodegraven.

Zvonurile lansate de cei trei bărbați au provocat multă neliniște în Bodegraven, deoarece zeci de olandezi care au crezut informațiile s-au adunat la cimitirul din oraș pentru a depune flori și mesaje scrise la mormintele unor copii morți, despre care susțineau că ar fi fost victime ale cercului satanic.

Bărbații au fost obligați să elimine conținutul de pe Twitter

Avocatul gigantului Twitter, Jens van den Brink, a refuzat să comenteze înainte de audierea de vineri de la Tribunalul Districtual din Haga.

Anul trecut, aceeași instanță le-a ordonat bărbaților să își elimine imediat toate tweet-urile, amenințările și alte conținuturi online legate de această poveste și să se asigure că nimic din toate acestea nu va mai putea apărea vreodată.

Dar, în ciuda condamnării lor, zvonurile despre Bodegraven circulă în continuare pe rețelele de socializare, deoarece alte persoane au continuat să le redistribuie, ceea ce a determinat autoritățile locale să sesizeze chiar Twitter.

„Dacă adepții teoriei conspirației nu-și elimină mesajele, atunci platformele implicate trebuie să acționeze”, a declarat vineri avocatul care reprezintă orașului Bodegraven, Cees van de Zanden, citat de ziarul olandez De Volkskrant.

Bărbații care au lansat zvonurile, în închisoare pentru alte infracțiuni

Van de Zanden a precizat că, în iulie, reprezentații micuțului oraș a cerut Twitter să găsească și să elimine toate mesajele legate de povestea din Bodegraven, nu doar cele postate de cei trei condamnați, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns din partea companiei americane.

Bărbații din spatele poveștii Bodegraven se află în prezent cu toții în închisoare, ei fiind condamnați în alte procese pentru incitare și amenințări cu moartea la adresa mai multor persoane, printre care premierul Mark Rutte și fostul ministru al sănătății Hugo de Jonge.

Sursă foto: DreamsTime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro