Sari direct la conținut

Volodimir Zelenski afirmă că respectă decizia „dură, dar puternică” a lui Biden de a se retrage din cursa prezidențială: „El ne-a ajutat să-l împiedicăm pe Putin să ne ocupe țara”

HotNews.ro
Volodimir Zelenski afirmă că respectă decizia „dură, dar puternică” a lui Biden de a se retrage din cursa prezidențială: „El ne-a ajutat să-l împiedicăm pe Putin să ne ocupe țara”
Președintele SUA, Joe Biden, și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la cel de-al 75-lea Summit NATO, Washington, DC, 11 iulie 2024. Sursa foto: Beata Zawrzel/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat luni că respectă decizia „dură, dar puternică” a președintelui american Joe Biden de a-și încheia campania pentru obținerea unui nou mandat la Casa Albă, informează Reuters.

„Ucraina îi este recunoscătoare președintelui Biden pentru sprijinul său neclintit în lupta Ucrainei pentru libertate, care, împreună cu sprijinul bipartizan puternic din Statele Unite, a fost și continuă să fie esențial”, a scris Zelenski, într-un mesaj publicat pe platforma de socializare X.

„Multe decizii ferme au fost luate în ultimii ani și vor fi amintite ca măsuri îndrăznețe luate de președintele Biden ca răspuns la vremuri dificile. Și respectăm decizia dură, dar puternică de astăzi”, a mai afirmat președintele ucrainean.

„Vom fi întotdeauna recunoscători pentru leadership-ul președintelui Biden. El a sprijinit țara noastră în timpul celui mai dramatic moment din istorie, ne-a ajutat să-l împiedicăm pe Putin (președintele rus Vladimir Putin, n.r.) să ne ocupe țara și a continuat să ne sprijine pe parcursul acestui război teribil”, a adăugat Zelenski.

„Situația actuală din Ucraina și din întreaga Europă nu este mai puțin provocatoare și sperăm sincer că leadership-ul puternic și continuat al Americii va împiedica răul rusesc să reușească sau să își fructifice agresiunea”, a mai scris liderul ucrainean, în mesajul său.

Președintele Joe Biden a anunţat, duminică seară, că se retrage din campania de realegere în funcţia de preşedinte al SUA, afirmând că acest lucru „este în interesul partidului meu şi al ţării”.

Ulterior, Biden și-a anunțat susținerea pentru vicepreședinta Kamala Harris.

INTERVIURILE HotNews.ro