Sari direct la conținut

Circulatia pe mai multe drumuri nationale, afectata din cauza cetii

HotNews.ro

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a informat ca vineri dimineata se semnala ceata pe mai multe drumuri nationale.

Potrivit Politiei Rutiere, ceata densa persista in judetul Prahova, pe DN 1, intre kilometri 66 si 78, pe DN 66 Filiasi-Dragutesti, intre kilometri 0 si 65, pe DN 65C Bulzesti-Horezu, intre kilometri 34 si 111. Politia atrage atentia ca acest fenomen meteorologic reduce vizibilitatea, sporind riscul producerii unor accidente.

Politia Rutiera reaminteste obligatia legala a conducatorilor auto de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitati si 50 de km/h in afara acestora, atunci cand fenomenele meteorologice reduc vizibilitatea sub 100 de metri. Aceasta viteza permite oprirea in conditii de siguranta daca pe drum apare o situatie de pericol.

Regula este valabila pentru toate categoriile de drumuri, inclusiv pentru autostrazi, in cazul carora exista un plus de pericol, tocmai din cauza vitezei sporite cu care se circula. Politia precizeaza ca se impune si marirea distantei in mers intre vehicule pentru cresterea sigurantei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro