Sari direct la conținut

1.000 de rockeri la Opera

HotNews.ro

“Nu credeam ca underground-ul va ajunge vreodata intr-o postura atat de… oficiala”, a spus Mihnea Blidariu de la trupa Luna Amara, indata ce a urcat pe scena Operei Nationale Bucuresti.

Vezi imagini din concertul KUMM

Iata ca s-a intamplat: rock-ul alternativ a rasunat timp de aproape trei ore intr-o sala cocheta, de exact 1.000 de locuri, unde trupa KUMM a sarbatorit zece ani de de existenta, alaturi de invitatii ei.

Mihnea Blidariu a sintetizat de minune paradoxul situatiei. Opera Nationala Bucuresti este locul in care te-ai astepta cel mai putin sa auzi chitari si basi pe ritm de rock.

Iata ca organizatorii concertului aniversar KUMM au reusit: evenimentul denumit «10 ani si 1.000 de chipuri», parafrazand una din piesele formatiei, a adunat la Opera cateva sute de rockeri care au platit bilete numai pentru a asculta muzica. Mai mult, toate biletele puse in vanzare au fost epuizate cu cinci zile inainte de concert.

Concertul a adunat fanii trupei, fanii celorlalte trupe invitate sau pur si simplu curiosi care voiau sa afle ce cauta rock-ul la Opera. Au cantat sase trupe, cate doua piese fiecare, dintre care una apartinand KUMM.

Zob a spart gheata, pe ritm de punk, si a predat stafeta trupei Travka. Piesele cantate de Luna Amara au sunat clar, fara cusur si au ridicat publicul in picioare. Cei de la Timpuri Noi au surprins prin abordarea complet diferita a piesei KUMM iar Ada Milea a transformat cantecul preluat de la KUMM in stilul sau tipic de parodie folk.

Dupa invitatii speciali, cele sase trupe, au urcat pe scena «KUMMii», care au cantat impreuna cu muzicienii ce au facut parte din trupa, in cei zece ani de existenta. La fel ca si acum zece ani, trupa surprinde publicul la fiecare piesa cantata in concert.

Sunetul si versurile, precum si felul in care se desfasoara show-ul ii tin permanent in «priza» pe cei care ii urmaresc. Trupa KUMM a cantat, la Opera, cele mai reusite piese ale sale, vechi si noi, balansate intre starile de spirit caracteristice, grave si ludice in acelasi timp.

Reusita concertului a demonstrat doua lucruri esentiale. Primul : ca trupele precum KUMM (cotata in topul formatiilor rock din Romania) pot «umple» si o astfel de scena – mare si extrem de pretentioasa.

Al doilea: ca publicul (destul de «agitat», de regula, in timpul concertelor) isi poate tempera sentimentele mai impulsive, daca este rugat frumos si daca si intelege exact pentru ce a venit acolo. «Niciodata nu v-am vazut asa de multi la un concert…fara beri!» a glumit Mircea Toma, din postura de prezentator al evenimentului.

Un lucru este sigur : fie «veterani» sau «incepatori» in materie de rock alternativ, cei prezenti pe 29 octombrie la Opera Nationala Bucuresti nu au plecat acasa dezamagiti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro