Sari direct la conținut

Mixturi (de Tia Serbanescu)

Curentul

In ciuda amenintarilor anterioare, Guvernul nu risca nicio motiune de cenzura dupa asumarea raspunderii pentru legea votului uninominal mixt in Parlament intrucat a inceput campania electorala iar partidele au acum grija propriilor procente.

Chiar si dl Basescu „spera” sa nu se depuna motiune atunci cand anunta ca nu va promulga legea asumata inainte ca electoratul sa se pronunte asupra variantei de la referendum.

Cum se vede, si de asta data presedintele si premierul lupta fiecare in legea lui – in aceasta campanie unde principala confruntare si ura electorala se consuma intre fostii aliati PD si PNL si mai putin intre acestia si adversarul lor comun PSD pe care ambele partide il menajeaza in vederea unor combinatii ulterioare.

Dl Basescu ataca doar aripa Iliescu-Hrebenciuc dand de inteles ca aripa Geoana ar fi mai frecventabila iar liberalii au grija sa nu strice relatia privilegiata pe care o au cu PSD – ilustrata perfect de prezenta si prestatia dlui Sassu la TVR – si pe care dl Patriciu, finantatorul, patronul si mentorul echipei Tariceanu, nu ezita s-o sustina public in momentele electorale.

Si acum (ca si in 2004) dl Patriciu a declarat ca „este nevoie de o coalitie PSD-PNL, singura solutie care poate asigura stabilitatea”. Si prosperitatea si imunitatea oligarhilor. Nu e de mirare ca dnii Nastase si Hrebenciuc gandesc la fel.

Premierul Tariceanu a fost cam stanjenit de faptul ca amicul sau spune direct ceea ce restul liderilor se straduiesc sa mascheze desi comportamentul ii tradeaza din ce in ce mai des.

Cui, asadar, a adresat ministrul Justitiei, dl Fenechiuariu, cererea de revocare a procurorului Tulus de la DNA desi aceasta i-a fost respinsa in totalitate de CSM? Chiar presedintelui Basescu – caruia tocmai ii desfiintase comisia speciala de la Cotroceni blocand orice urmarire penala impotriva ministrilor.

Ce tupeu! Dl Iliescu poate fi mandru de asemenea adversar! Dl Basescu i-a refuzat cererea considerand ca, dimpotriva, „cel care trebuie sa plece este ministrul Chiuariu”. La randul lor, liberalii sunt decisi „sa puna tunurile pe chiriasul de la Cotroceni” (care i-a adus la guvernare: facere de bine, durere de mama) pentru a ramane proprietarii puterii. In acest spirit, PNL-Buc.

i-a acordat lui Mircea Dinescu premiul „Exorcirstul” pentru ca „a scos dracii securitatii din clasa politica”. Venind din partea dlui Orban (fiu de colonel de Secu), premiul „Exorcistul” suna ca la Tanacu: clasa politica a cam repauzat dar dracii nu. S-au scos informatorii dar au fost crutati superiorii care-si fac reclama in ziarul dlui Patriciu: „Generali. Fond de pensii”. Iar generali? Nici la pensie nu scapam de ei?

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro