Sari direct la conținut

Campanie impotriva anorexiei, la saptamana modei la Milano

HotNews.ro

O noua campanie impotriva anorexiei a demarat, luni, in Italia, cu ocazia Saptamanii Modei de la Milano. Fotograful italian Oliviero Toscani, celebru pentru pozele realizate in beneficiul marcii Benetton, a executat recent o poza socanta ce infatiseaza corpul descarnat al unei femei care sufera de anorexie de peste 15 ani, relateaza AFP.

Poza, aparuta pentru prima data in ziarul „La Repubblica”, va fi tiparita pe un panou publicitar, alaturi de mesajul „Nu anorexiei”. „Modelul” campaniei este Isabelle Caro, o tanara din Franta care si-a inceput cariera ca fotomodel, dar de zece ani sta mai mult prin spitale. Ea a ajuns sa cantareasca 31 de kilograme la 1,75 metri inaltime si a fost de mai multe ori la un pas de moarte. De asemenea, femeia sufera si de psoriazis, o afectiune grava a pielii.

Reclama este sustinuta de brandul italian de imbracaminte „No-l-ita”, care se declara ferm impotriva femeilor slabe, care se infometeaza.

„Sunt ani de zile de cand cercetez cauzele anorexiei. Cine este responsabil pentru aceasta? Presa, televiziunea, lumea modei. Este interesant ca o marca de imbracaminte intelege problema, o constientizeaza si lupta impotriva ei prin aceasta campanie”, a declarat Oliviero Toscani.

Anorexia ramane una dintre cele mai des intalnite probleme de sanatate la tinerele care doresc sa fie suple si pe placul creatorilor de moda. Insa, in ultima perioada, lumea modei a inceput sa refuze femeile prea slabe si sa se alature campaniilor care evidentiaza realitatea acestei afectiuni si cumplitele drame pe care le produce.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro