Sari direct la conținut

Blue Air – intre o colaborare cu fonduri de investitii si listarea la Bursa

HotNews.ro

Compania aeriana Blue Air, liderul low-cost din Romania, poarta negocieri de mai mult timp cu diferite fonduri de investitii si companii straine privind o colaborare pe termen lung, in scopul dezvoltarii companiei, au precizat pentru HotNews.ro, oficialii companiei. Niciuna dintre aceste negocieri nu s-a definitivat, Blue Air pastrand si optiunea de listare la Bursa.

Pentru acest an, reprezentantii companiei estimeaza estimeaza o cifra de afaceri de 80 milioane de euro si 800.000 de pasageri transportati.

“Blue-Air poarta negocieri de mai mult timp cu diferite fonduri de investitii si companii straine privind o colaborare pe termen lung. Niciuna dintre aceste negocieri nu s-a definitivat, Blue Air pastrand si optiunea de listare la Bursa.

In momentul in care se va finaliza una dintre aceste negocieri, compania Blue Air va transmite oficial aceasta actiune”, a declarat luni pentru HotNews.ro, Florentina Ivan, Director Marketing in cadrul Blue-Air.

Conducerea companiei sustine ca se orienteaza spre o colaborare pe termen lung deoarece “inca de la infiintare (decembrie 2004) compania Blue Air a avut o crestere accelerata, dovada fiind dublarea cifrei de afaceri de la un an la altul, a numarului de pasageri transportati si a flotei”.

In anul 2005, Blue Air a avut o cifra de afaceri de 24 milioane de euro si a transportat 240.000 de pasageri, iar anul trecut cifra de afaceri a fost de 50 milioane de euro si 443.000 de pasageri. Pentru 2007 se estimeaza o cifra de afaceri de 80 milioane de euro si 800.000 de pasageri transportati.

“Flota Blue Air este constituita in prezent din patru aeronave Boeing 737, iar in cursul acestui an intentionam sa achizitionam alte 2 aeronave Boeing cu capacitate mare”, au mai precizat pentru HotNews.ro, oficialii Blue-Air.

Pe piata low-cost din Romania sunt prezente companiile Blue Air, MyAir, Wizz Air, SkyEurope si Germanwings. Si alte companii europene, precum EasyJet si Ryanair, si-au anuntat intentia de a lansa curse din Romania in viitorul apropiat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro