Sari direct la conținut

Accident aviatic in Polonia (Video)

HotNews.ro

Doi piloti au murit, sambata, dupa ce avioanele de mici dimensiuni pe care le pilotau s-au ciocnit in aer. Incidentul, surprins de un fotograf al agentiei Reuters, s-a petrecut in timpul unui spectacol aviatic organizat la Radom, in Polonia. Nici un spectator nu a fost insa ranit in urma accidentului, relateaza site-ul aero-news.net.

Cele doua avioane de tip Zlin Z-526AFS faceau parte dintr-o formatiune de trei. El au intrat in coliziune in timp ce efectuau manevre la o viteza de 300 de kilometri pe ora. Deocamdata nu s-a stabilit cauza accidentului, insa anchetatorii considera ca tragedia a fost provocata de o eroare umana sau de o rafala puternica de vant.

Cel de-al treilea aparat, care a reusit sa evite in ultimul moment coliziunea, a aterizat in siguranta.

Autoritatile poloneze au anulat toate evenimentele din cadrul spectatocului aviatic, iar primarul localitatii Radom a declarat trei zile de doliu in memoria victimelor.

Ambii piloti – Lech Marchelewski, in varsta de 62 de ani si Piotr Banachowiczerau, de 24 de ani – erau profesionisti si experimentati. Pentru Marchelewski spectacolul aviatic trebuia sa fie ultima reprezentatie inainte de a se pensiona.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro