Sari direct la conținut

Serban Mihailescu, scos vinovat in scandalul pasapoartelor

HotNews.ro

Secretariatul General al Guvernului (SGG) va trimite raportul privind licitatia pentru contractul de frunizare de produse si servicii pentru tiparirea pasapoartelor catre Directia Nationala Anti-coruptie si catre Curtea de Conturi, a declarat vineri Ilie Bolojan, secretarul general al Guvernului, citat de NewsIn.

Aceasta decizie a fost luata dupa ce Autoritatea de Control a Guvernului a constat ca a fost incalcata legislatia privind achizitiile publice.

Potrivit sursei citate, persoanele responsabile sunt membrii comisiei de evaluare a ofertelor, precum si cei cu functii de conducere care au semnat amendamentele contractului pentru furnizarea echipamentelor.

Contractul, in valoare de 35,5 milioane de euro, a fost incheiat in 2001 de Guvernul Nastase cu firma germana Bundesdruckerei International Services pentru realizarea unui nou model de pasaport care sa corespunda, din punct de vedere al elementelor de siguranta, cerintelor UE, precum si pentru livrarea consumabilelor si a tehnicii aferente.

Firma nemteasca a fost aleasa prin licitatie internationala, toate procedurile fiind derulate de Secretariatul General al Guvernului, care in vremea respectiva era condus de Serban Mihailescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro