Sari direct la conținut

Afacerea Parcul Bordei: Costanda ameninta cu blocarea conturilor Primariei Capitalei

HotNews.ro

Costica Costanda, proprietarul parcului Bordei, a anuntat ca va bloca toate conturile pe care Primaria le are in banci, in cazul in care municipalitatea nu-i va achita in termen de 15 zile despagubirile in valoare de 17,8 milioane de euro, potrivit Radio Total.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, spune ca daca conturile Primariei vor fi blocate, va actiona in instanta Consiliul General, institutia care trebuie sa plateasca despagubirile.

„Cred ca unica solutie este aceea a negocierii si acest lucru trebuie sa il faca liderii grupurilor de consilieri din Consiliul General, impreuna cu domnul Costanda si cu avocatul domniei sale. In situatia in care se ajunge la executarea acestor bani, eu am obligatia sa ma indrept impotriva Consiliului General pentru recuperarea acestor bani”, a declarat Adriean Videanu.

Conform Rador, consilierii sustin insa ca Videanu a retras de mai multe ori de pe ordinea de zi discutarea problemei Parcului Bordei.

Blocarea conturilor municipalitatii presupune o procedura complexa, care ar putea cateva luni. Prin aceasta procedura nu vor putea fi blocate toate conturile primariei, cele deschise la Trezorerie fiind protejate prin lege.

Avocatii omului de afaceri au obtinut investirea cu titlu executoriu a deciziei Curtii de Apel, prin care Costanda obtine daune de 17,8 milioane euro de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dar si dreptul de a construi in parcul Bordei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro