Sari direct la conținut

Corina Vintan, fost purtator de cuvant, a picat concursul de angajare in MAE

HotNews.ro

Corina Vintan, fost purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, a picat concursul de angajare in minister. Ea s-a declarat “nedumerita” de rezultatul concursului. Vintan a fost purtator de cuvant in mandatul lui Mihai Razvan Ungureanu, iar la putin timp dupa schimbarea titularului la minister si-a dat demisia din functie.

Concursul pentru intrarea in corpul diplomatic a avut loc in perioada februarie-iulie 2007. Potrivit paginii web a MAE, la Directia Comunicare numele Corinei Vintan nu apare printre candidatii admisi.

„Sunt nedumerita de rezultatul concursului. Ma vad nevoita sa cer lamuriri membrilor comisiei, mizand pe transparenta deciziei luate in urma interviului. Sunt dornica sa aflu criteriile de evaluare care s-au aplicat, tinind cont de faptul ca ministrul insusi a facut parte din comisie”, a declarat Corina Vintan pentru HotNews.ro.

Fostul purtator de cuvant si-a dat demisia din functie dupa ce noul ministru al Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, a declarat ca “nimeni nu e de neinlocuit”, referindu-se chiar la Vintan. Demisia a avut loc pe fondul declaratiilor divergente ale celor doi referitoare la o intalnire intre Adrian Cioroianu si Condoleezza Rice.

In timp ce Corina Vintan a declarat atunci ca intalnirea nu a putut fi perfectata din cauza agendei incarcate a sefului diplomatiei americane, Cioroianu a sustinut ca o astfel de bilaterala nu a fost solicitata de partea romana.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro