Sari direct la conținut

O campanie pe bloguri: Greenspam. Da-le spam pentru copaci!

HotNews.ro

„Pe orice forum/subsol de articol/blog, pune un spam pentru copaci. La username, scrie Greeenspam! Iar la link, poti face trimitere catre oricare dintre articolele din pomelnicul de mai sus.” Asa suna o campanie inceputa si conceputa de trei jurnalisti pe blogurile lor.

Viata si Acordeoane, Bloguresti si Balkan Express sunt doar trei dintre blogurile nervoase ca primarii, firmele sau anumiti indivizi au declarat razboi copacilor din Capitala.

HotNews.ro a stat de vorba cu „principalii vinovati” de aceasta desfasurare de forte pentru a vedea cum a inceput totul, ce efect a avut demersul si cum spera ei sa se desfasoare lucrurile in continuare.

Totul a inceput cu Emil Neacsu care a fotografiat buldozerele ce sapau vajnic la radacina copacilor si faceau curse-curse pe trotuar vis-a-vis de primaria sectorului 2, pe soseaua Mihai Bravu, la Obor, la fostul Predoleanu. Pozele au fost postate apoi pe Bloguresti.

„Spre seara, cand am terminat lucrul si ne-am sufocat de caldura fiindca sursele de oxigen din Capitala au inceput se imputineze drastic, am injurat pe cine trebuia injurat si ne-am gandit sa facem ceva fiindca am tot vazut copaci taiati care nu au mai fost inlocuiti niciodata”, spune Cristi Stefanescu, „complice” pe Bloguresti.

Mihai Morar (Viata si Acordeoane) crede ca blogosfera a reactionat si de data asta mai rapid ca presa sau organizatiile ecologiste, dar ca fara o popularizare in presa si implicarea ecologistilor lucrurile nu vor da prea mult inainte.

Daca Mihai Morar spune ca a primit numeroase semnale ca oamenii au inceput sa faca „grenspam” pe adresele autoritatilor, Emil Neacsu atrage atentia ca domnii primari ai Bucurestiului nu s-au straduit sa-i raspunda la sesizari.

Pentru a evita ca primarii sa-si schimbe adresele de e-mail din cauza sacaiturilor noastre cu copacii, Cristi Stefanescu spune ca ar fi util sa le mai trimitem si cate un fax din cand in cand.

Bloguresti a pus aici e-adresele primariilor. Nu le ocoliti.

Primarii

avideanu@bucuresti-primaria.ro

razvan.murgeanu@bucuresti-primaria.ro

neculai_ontanu@ps2.ro

viceprimar@ps2.ro (Dan Cezar Ionescu)

bogdanparvanu@ps2.ro (Directia Urbanism si Gestionarea Teritoriului)

comunicare@primariasector1.ro

http://www.primariasector1.ro/PSR.aspx

sebastian@sector3primarie.ro – Sebastian Stan, Directia Comunicare

presa@sector3primarie.ro

gospodariecomunala@sector3primarie.ro

administr@sector3primarie.ro

inimaroiu@ps4.ro

opinia.cetateanului@ps4.ro

cabinet.primar@ps4.ro

viceprimar@ps4.ro

prim5@rdsnet.ro

(site-ul primariei sectorului 6 traieste inca inainte de 1995 – doar telefoane)

Administratia Domeniului Public

cristianlemnaru@yahoo.com

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului

contact@anpm.ro & office@arpmb.ro – Simona Mihaela Saceanu

office@apmb.ro – Carmen Stuparu (Bucuresti)

office@apm-ilfov.ro – Genica Badanoiu (Ilfov)

Ministerul Mediului

relatii.cupublicul@mmediu.ro (i.a. dlui ministru Atilla Korody)

PS: Asa cum spunea andressa pe blogul lui Morar suntem „cetateni si nu spectatori”. Daca ai o noua adresa pentru grenspam, daca ai vazut cum copacii din fata locuintei tale dispar pe nesimtite, atunci asteptam informatii si materiale (poze-video) la adresa cuverdelensus[at]hotnews.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro