Sari direct la conținut

SUA au inregistrat cel mai scazut ritm de crestere economica din ultimii patru ani

HotNews.ro

SUA au inregistrat in primul trimestru al acestui an o crestere economica de doar 0,6%, pe fondul cresterii importurilor si a scaderii sectorului constructiilor si a stocurilor companiilor, aceasta fiind cea mai mica rata de crestere din ultimii patru ani, potrivit unui raport al Departamentului de Comert al Statelor Unite preluat de Reuters.

Astfel, Departamentul de Comert a revizuit in sens negativ cresterea Produsului Intern Brut, estimata luna trecuta la 1,3%.

Analistii anticipau pentru primele trei luni ale acestui an o crestere economica de 0,8%.

Desi rata de crestere a fost mai mica decat cea preconizata, unele componente ale PIB-ului au avut evolutii bune, ceea ce ar putea face ca ritmul de crestere sa se accelereze pe parcursul acestui an.

Cheltuielile de consum au crescut peste nivelul de 3,8% prognozat in urma cu o luna, pana la 4,4%, insa scaderea stocurilor, cu o rata anuala de 4,5 miliarde de dolari, si cresterea importurilor au incetinit cresterea economica.

In primele trei luni, importurile au avansat cu 5,7%, peste nivelul prognozat de 2,3%, in timp ce exporturile s-au redus cu 0,6%, comparativ cu declinul estimat anterior, de 1,2%.

Sectorul imobiliar a continuat sa influenteze negativ activitatile economice, desi mai putin decat s-a crezut anterior. Potrivit Departamentului de Comert, cheltuielile pentru constructia de case noi s-au diminuat cu 15,4%, acesta fiind al saselea trimestru consecutiv de declin.

Potrivit comitetului de politica monetara al Rezervei Federale (Fed), in cursul trimestrelor viitoare este anticipata o accelerare a cresterii economice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro