Sari direct la conținut

Spania: Printesa Letizia a nascut o fetita

HotNews.ro

Printesa Letizia a Spaniei a nascut, duminica seara, cel de-al doilea copil, o fetita care va primi numele bunicii sale, regina Sofia. Letizia a nascut prin cezariana, iar copilul cantareste 3,310 kg si o lungime de 50 de centimetri. Printul mostenitor, Felipe de Bourbon a anuntat ca atat sotia lui, cat si bebelusul se simt foarte bine, relateaza Reuters.

Nasterea celei de-a doua fetite in familia regala amana dezbaterile pe seama Constitutiei, unde copiii de sex masculin ai familiei regale au prioritate fata de cei de sex feminin.

Daca Felipe si Letizia vor avea un baiat, acesta va deveni al doilea mostenitor al tronului, imediat dupa tatal sau si inaintea surorilor mai varstnice.

Guvernul socialist a promis sa modifice legea fundamentala, astfel incit primul nascut, indiferent de sex, sa fie si urmatorul succesor la tron, dupa tata. Acest proces presupune insa votul favorabil a doua treimi din membrii ambelor camere, urmat de dizolvarea Parlamentului si de convocarea de noi alegeri.

Nou nascuta este astfel cel de-al treilea mostenitor al tronului Spaniei, dupa tatal sau, printul Felipe, si sora sa Leonor, in varsta de un an si sase luni.

In noiembrie, casa regala si-a incalcat propria traditie, anuntand sexul copilului pe care urma sa il nasca Letizia, pentru a calma disputele privind regula de succesiune la tron.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro