Sari direct la conținut

Cele doua sedii ale Parlamentului European produc 20 000 de tone de CO2

HotNews.ro

Drumurile pe care parlamentarii europeni le fac foarte des intre cele doua sedii ale institutiei, de la Bruxelles si Strasbourg, declanseaza in atmosfera aceeasi cantitate de dioxid de carbon emisa de 13 000 de zboruri de a Londra la New York.

Este una dintre concluziile unui raport care urmeaza sa fie publicat, miercuri, si care este prezentat in avans de „International Herald Tribune” si „Independent” in editia online.

Studiul realizat de grupul ecologistilor din Parlamentul European, mai arata ca naveta lunara a parlamentarilor pentru sesiunea plenara de la Strasbourg, in care sunt implicati 3 000 de delegati oficiali, functionari, jurnalisti si 15 camioane pline cu documente, produce tot atatea emisii de CO2 cat 4 000 de case din Londra intr-un an sau cat toata populatia de pe insulele britanice Turks si Caicos.

Raportul vine la putin timp dupa ce Uniunea Europeana s-a angajat sa reduca emisia gazelor cu efect de sera cu 20% pana in 2020.

Acesta pune la indoiala eforturile UE de reducere a poluarii, intr-o perioada in care oficialii europeni responsabili cu problemele mediului ii preseaza pe cetatenii europeni sa renunte la deplasarile inutile cu automobilele pentru a reduce emisia gazelor cu efect de sera.

Peste un milion de europeni au semnat, recent, o petitie in care cer ca Parlamentul European sa ramana doar cu un singur sediu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro