Sari direct la conținut

Militari romani, raniti in Irak

HotNews.ro

Patru militari romani din Batalionul 495 Infanterie au fost raniti, sambata, in regiunea Dhi Qar din Irak, intr-un accident in timpul unei misiuni de patrulare. Acestia sunt: plutonierul Victor Cornel Giuseppi Petrila, plutonierul Alexandru Toma Petre, caporalul Iacob Valentin Musca si fruntasul Dan Daniel Porumb, informeaza Ministerul Apararii intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.

In misiune se aflau sase romani intr-un transportor amfibiu blindat care a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat, la aproximativ 25 km NV de Tallil.

Corespondentul Radio Romania transmite ca starea ranitilor nu este grava si precizeaza ca ei se aflau intr-un transportor blindat modern, deci accidentul nu s-ar fi produs din cauza tehnicii invechite.

La fata locului s-a deplasat o echipa americana de evacuare medicala (MEDEVAC), care le-a acordat primul ajutor militarilor raniti si i-a transportat de urgenta la spitalul din baza americana, Camp Adder, de la Tallil. Ulterior, ultimii trei dintre militarii raniti au fost transportati la Spitalul American Ballad, de langa Bagdad, pentru investigatii suplimentare.

O comisie condusa de loctiitorul comandantului batalionului investigheaza circumstantele producerii accidentului.

In 5 aprilie, baza militara americana Talil din sud-estul Irakului, unde se afla si 405 militari romani a fost atacata cu rachete de insurgentii irakieni.

Nu au fost victime.

Din iulie 2002, de cand Romania participa la actiunile militare ale Coalitiei din Irak si Afganistan sase soldati romani si-au pierdut viata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro