Sari direct la conținut

Milionara in Second Life

Evenimentul Zilei

Anshe Chung este doar un avatar din Second Life. Un chip de chinezoaica si un corp aproape perfect, imbracat de cele mai multe ori in safari. In spatele acestei imagini se afla insa o fosta profesoara din Germania care a reusit sa faca, pe Second Life, afaceri imobiliare virtuale de milioane de dolari reali.

Numita de CNN doamna „Rockefeller” din lumea Second Life, Anshe Chung are in prezent in China un birou real in care lucreaza zeci de programatori pentru a-i „tuna” proprietatile virtuale.

Inainte sa devina prima milionara din imperiul Linden Labs, Ailin Graef, profesoara germana nascuta in Hubei, China, cea care se afla in spatele avatarului Anshe Chung, a strans averi virtuale in alte jocuri MMORPGs (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game – n.r.) ca Asheron’s Call, Star Wars Galaxies sau Shadowbane.

In noiembrie anul trecut, Anshe Chung a reusit sa devina un model pentru rezidentii Second Life.

Chinezoaica a anuntat, pentru prima data in istoria jocului, ca a atins o avere de peste 1 milion de dolari reali (peste 300 de milioane de linden dolari, moneda din Second Life, convertibila in dolari americani la un curs stabilit pe bursa de pe site-ul jocului) numai din tranzactiile imobiliare din imperiul Linden.

A inceput cu 10 dolari

Chung a investit prima data in joc doar 10 dolari. Si-a facut un magazin, pe care, dupa cateva luni, l-a vandut. Atunci a realizat ca poate face bani frumosi din tranzactii cu terenuri si cladiri. Abia in 2004 bogatasa din Second Life a inceput sa cumpere si sa dezvolte terenuri virtuale. Initial, de una singura.

In prezent exista o intreaga echipa de programatori care se ocupa 24 de ore pe zi de terenurile milionarei Anshe Chung si care castiga sume frumoase in dolari reali din acest lucru. Chung detine sute de proprietati valoroase in toate colturile lumii virtuale Second Life, majoritatea fiind vandute sau inchiriate altor rezidenti ai imperiului Linden, ca parti ale ariei „Dreamland”.

integral in EvZ

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro