Sari direct la conținut

Unul dintre bosii Siemens a fost arestat pentru coruptie

HotNews.ro

Un membru al Consiliului Director al grupului Siemens a fost retinut de procurori marti pentru dare de mita, potrivit unui oficial al companiei, citat de Bloomberg. Johannes Feldmayer este persoana cu cel mai inalt rang din cadrul Siemens retinuta in cadrul scandalului de coruptie izbucnit in luna noiembrie a anului trecut.

Marc Langendorf, purtatorul de cuvant al grupului german, a confirmat retinerea lui Feldmayer.

Luna trecuta, procurorii l-au interogat pe Johannes Feldmayer pentru a stabili daca un contract de consultanta incheiat de acesta in 2001 cu presedintele unei organizatii a muncitorilor a inclus si plati ilicite. In anul 2001, Feldmayer era seful diviziei de automatizari.

Johannes Feldmayer este primul membru al Consiliului Director al Siemens inca in activitate care este retinut in urma acestor investigatii.

In anul 2005, Feldmayer a fost cel de-al doilea cel mai bine platit membru din conducerea executiva a Siemens, dupa Klaus Kleinfeld, castigand 2,61 milioane de euro.

Compania Siemens este cercetata de procurori din luna noiembrie a anului trecut. Investigatiile initiale au cautat sa evidentieze daca platile catre consultanti erau folosite pentru mituirea clientilor diviziei de telecomunicatii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro