Sari direct la conținut

Boc: comisia de ancheta pentru presedinte este ilegala si imorala

HotNews.ro

Presedintele PD, Emil Boc a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca democratii vor sesiza Curtea Contitutionala cu privire la constituirea unei comisii de ancheta in legatura cu faptele de care este acuzat Traian Basescu.

„A constitui o comisie care sa-l ancheteze pe presedinte este neconstitutional”, a sustinut Emil Boc care a explicat ca, potrivit Constitutiei, presedintele trebuie sa dea explicatii pentru faptele care i se imputa in Parlament si nu in fata unei comisii de ancheta.

El a numit acesta comisie „ilegala si imorala”.

Boc a reiterat ca nu exista niciun impediment ca alegerile pentru Parlamentul European sa aiba loc la data stabilita, respectiv 13 mai.

„Ii solicitam premierului sa tina cont de interesul Romaniei si nu de interesul PSD. Lor le este frica de rezultatul scrutinului din mai 2007”, a declarat liderul democrat.

Parlamentul a votat, miercuri, in favoarea crearii unei comisii de ancheta contra presedintelui Traian Basescu, acuzat de „grave incalcari ale Constitutiei”.

Comisia va ancheta informatiile cuprinse in propunerea opozitiei de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Aceasta va avea 15 membri, conform algoritmului parlamentar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro