Sari direct la conținut

Renault isi va dubla productia de Logan-uri in Rusia

HotNews.ro

Producatorul Renault intentioneaza sa-si dubleze productia de Logan-uri din Rusia. Pana-n 2009, grupul francez vrea sa faca din Logan una din primele trei masini vandute de pe piata ruseasca. Cu o investitie de 150 de milioane de dolari, Renault vrea sa creasca capacitatea de productie din Rusia la 160.000 de Logan-uri pe an.

Marirea productiei va duce la crearea unui numar de 1.000 de noi locuri de munca in plus fata de cei 2.400 de muncitori care exista deja.

Lada de 5.000 de dolari pierde teren in Rusia

Analistii asteapta ca masinile cu preturi de circa 10.000 de dolari sa depaseasca vanzarile de vehicule de 5.000 de dolari, cat costa o Lada acum. Motivul este simplu: modele Lada de 5.000 de dolari se bazeaza pe o tehnologie veche, ceea ce va face ca, pe termen lung, vanzarile acestora sa scada.

Aceste modele de Lada nu sunt conforme cu standardele actuale in privinta normeleorde poluare sau de siguranta si nici macar nu aduc bani Avtovaz-ului, compania care le produce.

Anul trecut, Renault a vandut 72.484 de masini pe piata rusa, din care peste jumatate, 49323 au fost Logan-uri. Comparativ cu anul 2005, volumul de vanzari al grupului Renault in Rusia a fost de sapte ori mai mare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro