Sari direct la conținut

Dragostea este un drog

HotNews.ro

Efectele iubirii asupra creierului uman sunt similare cu cele pe care le are cocaina, este concluzia unor studii facute de cercetatori americani observand persoane indragostite nebuneste.

Romantismul poate produce senzatii asemanatoare cu cele fundamentale de foame sau de sete, potrivit oamenilor de stiinta, citati de editia electronica a cotidianului britanic Telegraph de miercuri.

Ei au observat creierele unor tineri, barbati si femei, care s-au indragostit nebuneste si care se manifestau ca si cand ar fi consumat cocaina.

Partea emotionala a creierului se activeaza instantaneu cand apare foamea sau setea, dat si cand cei indragostiti primesc ceea ce isi doresc foarte mult, cum ar fi un telefon de la persoana iubita, explica oamenii de stiinta.

Ei spun ca atunci cand esti indragostit este afectata aria tegmentala ventrala, adica un grup de celule care produc dopamina, un stimulent natural, pe care il trimite multe zone cerebrale. Aceeasi regiune este afectata si atunci cand se consuma cocaina.

Studiul citat a fost intocmit de psihologul Arthur Aron de la Universitatea din New York, neurologul Lucy Brown, de la Colegiul de Mdicina Albert Einstein din New York si Helen Fisher, profesor la Universitatea din New Jersey.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro