Sari direct la conținut

Laptop-ul de 150 de dolari va aparea in aceasta luna

HotNews.ro

Programul “Un laptop pentru fiecare copil” va fi inaugurat in luna februarie a acestui an prin livrarea unui numar de aproximativ 2.500 de aparate copiilor saraci din opt state in curs de dezvoltare, potrivit Reuters.

Cele 2.500 de laptop-uri reprezinta o prima faza a programului, care are ca obiectiv in 2007 productia de masa a cinci milioane de laptop-uri ieftine destinate copiilor din tarile sarace.

Potrivit initiatorului programului, Institutul pentru Studii Tehnologice din Massachusetts, pretul laptop-ului este de 150 de dolari, dar va scadea anul viitor la 100 de dolari, cand numarul acestora se preconizeaza ca va ajunge la 50 de milioane.

Laptop-ul ieftin, denumit “XO”, este destinat copiilor din tarile cele mai sarace din lume. Pana in 2010, numarul acestora ar putea atinge la aproximativ 150 de milioane.

Primele dispozitive vor fi distribuite institutiilor de invatamant de stat din Brazilia, Uruguay, Libia, Rwanda, Pakistan, Thailanda si posibil in Etiopia si Cisiordania.

Indoieli fata de reusita proiectului

Totusi, desi acest proiect a fost foarte bine primit la nivel mondial, au existat si voci critice. Criticii programului “Un laptop pentru fiecare copil” considera ca acesta va fi o povara financiara pentru multe din aceste tari, in contextul in care nu exista o garantie a reusitei proiectului.

Unii oficiali africani sunt ingrijorati de posibilitatea ca aceste laptop-uri sa fie vandute pe piata neagra de familiile sarace.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro