Sari direct la conținut

Universitatea Harvard este condusa de o femeie

HotNews.ro

Cea mai veche universitate americana, celebra Harvard si-a ales o femeie ca presedinte, pentru prima data dupa mai bine de 370 de ani.

Drew Gilpin Faust are 59 de ani si este profesoara de istorie, specializata in razboiul civil american, a fost aleasa in acesta functie, duminica, intr-o reuniune extraordinara a directoratului universitatii Harvard. Anterior fusese decan al Institutului Radcliffe pe care a reusit sa-l transforme din colegiu in institut pentru studii avansate.

„Telul nostru este sa facem viitorul Universitatii Harvard chiar mai remarcabil decat trecutul ei. Aceasta presupune sa indentificam ceea ce am construit bun pana acum si sa continuam asa.

Sa nu fim multumiti pana cand nu vom gasi modalitati de a face totul sa mearga mai bine”, a declarat noul presedinte, citat in editia electronica de luni a cotidianului The Independent.

Doamna Faust va avea in subordine 11 scoli si colegii cu 24 000 de angajati si un buget de trei miliarde de dolari.

Ea este succesoarea economistului Lawrence Summers, fost trezorier al ex-presedintelui SUA Bill Clinton, care demisionase din functie in 2006 din cauza unor divergente cu profesorii si cu alti colegi din universitate.

Summers provocase un adevarat scandal in ianuarie 2005 dupa ce a sugerat intr-o conferintaca femeile au cele mai putine aptitudini pentru matematica si stiinte, si astfel s-ar explica faptul ca putine dintre ele ocupa pozitii de conducere in domeniul stiintei.

Fondata in 1636, Universitatea Harvard University este cea mai veche institutie de educatie din SUA si una dintre cele mai cunoscute si apreciate in lume.

Are noua facultati cu specializari in arte si stiinte, afaceri, design, religie, educatie, drept, medicina si sanatate publica.

Pune la dispozitia studentilor numeroase centre de cercetare si cea mai mare biblioteca universitara din lume.

Presedintele este seful corpului didactic si ofiter administrativ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro