Sari direct la conținut

Cosmote are dosar penal pentru distrugere de monumente istorice

HotNews.ro

Inspectoratul Judetean de Politie Iasi a intocmit, vineri, dosar de urmarire penala operatorul de telefonie mobila Cosmote pentru distrugerea de monumente istorice, prin amplasarea unei antene de telefonie mobila la 200 metri de o cetate dacica, in comuna Cotnari din judetul Iasi, transmite NewsIn.

Constructia a primit avizul favorabil din partea Comisiei Regionale Monumentelor Istorice, cu obligatia supravegherii arheologice, fapt ce nu a fost respectat.

“Zona este de interes arheologic. Noi am cerut raportul de descarcare arheologica prin care sa ne arate ca aceasta conditie s-a respectat. Firma de telefonie mobila nu ne-a remis insa acest raport in termenul impus si am fost nevoiti sa sesizam Politia”, a declarat, Vasile Munteanu, directorul Directiei de Cultura.

Acesta a adaugat ca prin construirea antenei s-ar putea sa se fi distrus vestigii arheologice nedescoperite inca, zona fiind de un important interes arheologic.

Potrivit reprezentantilor IJP Iasi, pe numele societatii s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de distrugere de monumente istorice conform legislatiei privind protejarea patrimoniului arheologic

Situl arheologic “Cetatea Cotnari” reprezinta o cetate dacica din secolele III-IV i.Hr.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro