Sari direct la conținut

Reconstructia Irakului – obiectul unei anchete cu complici din Romania

HotNews.ro

Politistii romani l-au retinut pe cetateanul american, Morris Michael Seymour, acesta fiind urmarit international si acuzat de dare de mita si frauda – precizeaza un comunicat al IGPR, remis presei. Michael Morris – 61 de ani, casatorit cu o romanca – este stabilit in tara noastra din 1993.

Potrivit Departamentului de Justitie al Statelor Unite, Michael Morris a fost inculptat alaturi de alti patru cetateni americani, dintre care trei militari in rezerva, pentru asociere in cadrul unei vaste retele de spalare de bani si administrare de contracte fictive incredintate de Autoritatea Provizorie a Coalitiei din Irak (CPA).

Astfel, in perioada 2003-2005, acesta ar fi oferit mita (constand in autoturisme) unor functionari din Departamentul Apararii al S.U.A., cu scopul facilitarii obtinerii unor contracte de reconstructie in Irak, se mai precizeaza in document.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti au emis ordonanta de retinere pe numele lui Morris, pentru punerea in executare a cererii de arest preventiv in vederea extradarii, solicitare formulata de FBI.

UPDATE: Magistratii instantei supreme au anuntat ca vor judeca, vineri, contestatia omului de afaceri Michael Morris, transmite Antena 3.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro