Sari direct la conținut

Alegerile pentru Parlamentul European au loc pe 13 mai

HotNews.ro

Guvernul a hotarat, in sedinta de miercuri, programul alegerilor europarlamentare. Astfel, scrutinul se va desfasura pe 13 mai, iar campania electorala va incepe pe 13 aprilie. Data limita pentru depunerea si inregistrarea propunerilor de candidaturi, insotite de listele cu semnaturile de sustinere este 14 martie.

Pana la aceasta data, partidele si candidatii independenti vor trebui sa depuna si sa inregistreze candidaturile, in scris, la Biroul Electoral Central. Desemnarea judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie care vor face parte din Biroul Electoral Central va avea loc cel mai tarziu pana la 16 februarie.

Alegerea presedintelui Biroului Electoral Central si a loctiitorului acestuia va avea loc cel mai tarziu pana in data de 17 februarie.

Programul calendaristic prevede ca primarii, impreuna cu serviciile publice comunitare judetene de evidenta persoanelor

si structura judeteana subordonata Centrului National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor vor trebui sa actualizeze listele electorale permanente pana la data de 28 martie.

Pentru a-si exercita dreptul la vot in tara, cetatenii romani trebuie sa prezinte actul de identitate, in timp ce in strainatate se poate utiliza si pasaportul. Dovada votului se va face prin aplicarea unui timbru autocolant. Buletinul de vot va fi de format A5 si fiecare formatiune politica va avea cate o pagina.

14 martie este termenul-limita pentru depunerea candidaturilor, iar campania electorala va incepe pe 13 aprilie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro