Sari direct la conținut

Teama de orbire este cel mai eficient avertisment de pe pachetele de tigari

HotNews.ro

Avertismentele publicate pe tigari prin care se indica faptul ca fumatul poate cauza orbire este mai eficient decat orice alt avertisment, se arata intr-un studiu al British Journal of Ophthalmology, potrivit editiei online a cotidianului britanic The Mirror.

Potrivit cercetatorilor, tinerii se tem mai mult de pierderea vedereii decat de un cancer la plamani sau de un accident cerebral. Doar 5% dintre oameni stiu ca fumatorii au de doua ori mai multe sanse de a se imbolnavi de degenerare maculara provocata de imbatranire, cauza majora a pierderii vederii.

La studiul British Journal of Ophthalmology au participat 260 de tineri, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, din Bournemouth, Winchester, Manchester si Southampton, care frecventeaza cluburile.

„Problema campaniilor anti-fumat este ca tinerii se simt invincibili si nu le pasa de mesajele de pe pachetele de tigari”, a declarat Barbara McLaughlan, de la The Royal National Institute of the Blind’s.

„Studiul arata ca teama de orbire este ar putea fi eficienta”, a adaugat Barbara McLaughlan.

The Royal National Institute of the Blind’s a cerut Guvernului Britanic sa sprijine campaniile prin care se arata legatura dintre fumat si orbire.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro